Big Slap

Big Slap

Big Slap är en house-festival som årligen har anordnats i Malmö sedan 2013. Under åren har den kommit att bli ett av Sveriges största evenemang som lockar till sig artister och musikfans från hela världen. Utöver det vanliga festivalområdet har festivalen även avskilda VIP-sektioner med cabanas och ståplatser och sedan 2018 har det även funnits ett business lounge-område för nätverkande företagare och deras kunder.

Det totala festivalområdet täcker en yta på 17 400 kvadratmeter och fylls under festivaldagen med 15 000 människor. År 2019 kommer festivalens lineup bland annat bestå av:

  • David Guetta
  • Timmy Trumpet
  • DJ Coone
  • Nicky Romero
  • Frontliner

Scenen på “Tallriken”

Festivalens hem är Pildammsparken, en stor park i centrala Malmö. En stor scen byggs upp mitt i parken på en rund samlingsplats som fått det lokala smeknamnet “Tallriken”. Till höger om den kommer man hitta VIP-området, vilket i sin tur är uppdelat i ett cabana-område och exklusiva ståplatser. Inne på festivalområdet finns även bar- och restaurangområden placerade vid den södra ingången, så trots att det är förbjudet att ta med sig mat eller dryck utifrån behöver man inte gå hungrig under festivalen. Kom dock ihåg att ta med kort då festivalen är helt kontantfri!

Festivalbesökare kommer i alla åldrar – dock ligger åldersgränsen på 18 år – så om du känner att du börjar bli lite gammal för ungdomsfestande, oroa dig inte. Du kommer inte vara ensam där. Det finns även gott om sittplatser för trötta ben och om man är villig att spendera lite extra pengar kan man till och med få sin egen cabana där man kan vila upp sig. Det finns även områden specifikt avsedda för nätverkande företagare – kanske inte det första man tänker på när man hör “musikfestival”, men definitivt värt att notera ändå.

Historia

Big Slap anordnades för första gången år 2013 och var då Skånes första riktiga houseevent. Bakom evenemanget stod Öresundsgruppen – med VD Eric Ebbing – och Kulturbolaget. Trots stora ekonomiska förluster under det första året lyckades festivalen etablera sig nog att få stöd från en betydligt större mängd sponsorer nästa år och blev därmed ett återkommande evenemang. Sedan dess har det bara gått uppåt – sedan år två har festivalen inte haft ett enda dåligt år. Därför kan den nu stolt skryta med att vara Sydsveriges största housefestival och enligt många även den bästa.

Under åren har Big Slap varit värd för en hel del talangfulla artister. Afrojack, Steve Aoki och Blasterjaxx har alla uppträtt där flera gånger och de är bara början på en lång lista av gästartister som hjälpt till att göra Big Slap till en oförglömlig festival. Andra välkända namn som gästat festivalen genom tiderna inkluderar Otto Knows, Nicky Romero, Headhunterz, Albin Myers och Sebastian Ingrosso. År 2019 har festivalens lineup tagit sig ännu ett steg högre med artister som bland annat Vigiland, Timmy Trumpet och David Guetta. Det råder inga tvivel om att festivalen återigen kommer att göra succé.

Att tänka på inför festivalen

Festivalen har en lägre åldersgräns på 18 år, men VIP-sektionerna kräver 20 års ålder. Utöver förbjudet mot mat och dryck utifrån får man inte heller ta med sig campingstolar, paraplyn, fyrverkerier, kameror, sittpallar eller glasflaskor. Självklart är föremål som kan användas för att skada andra också förbjudna. Festivalen har två ingångar, A och B, men de leder till samma område – anledningen till att de är uppdelade är så att folk ska kunna komma in snabbare. Biljetterna är inte personliga, de kan alltså köpas som gåva eller ges bort till än vän om man ändrar sig och inte längre vill gå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *