En hemsida om Sverige och Norges bästa electronic/house festivaler

En hemsida om Sverige och Norges bästa electronic/house festivaler

Varmt välkomna till en stekande het festivalsommar. Här ska vi försöka utnämna de absolut bästa och hetaste festivalerna i Sverige och Norge inom elektronisk musik och house. Oavsett om du gillar stora festivaler som kryllar av likasinnade människor eller om du är mer för mindre event där mysfaktorn är hög, kommer du att hitta flera godbitar bland sommarens festivaler. Planera ihop med dina vänner, packa väskan och vi kan garantera dig att du blir inspirerad till en riktig roadtrip. Här finns något för alla! Sätt på dig dansskorna så går vi vidare… Vad väntar du på?

  • Sveriges hetaste festivaler
  • Norges fräckaste festivaler
  • Sommarens bästa electronic- och housemusik

Norges festivalsommar

Här finns gott om festivaler att välja mellan, matfestival, filmfestival och självklart flera olika musikfestivaler i olika genrer. Vi kommer att plocka ut några godbitar med betoning på den lite yngre publiken och de som gillar elektronisk dansmusik. Utopiafest i Stavanger är en sådan. Den går av stapeln i slutet av augusti och har över 20 000 besökare över två dagar. Årets festival har två stora svenska artister som dragplåster, nämligen Zara Larsson och Sebastian Ingrosso. Lägg sedan till Unge Ferrari, Dagny och Karpe så förstår du att det blir bra tryck från scenen.

Fler festivaler kommer att spela hög pulserande musik genom de norska fjällen i sommar. Oslos stora festival är Öya, en flerdags-festival som är fullspäckad med grymma artister. Här har de flera olika scener och självklart flera tunga internationella namn, nordiska namn i massor och ett flertal spännande norska nya stjärnor på musikhimlen. Det kan vara en bra start för dig som vill ta med ett helt gäng av olika kompisar och kunna välja och vraka bland olika musikstilar. Robyn är en svensk gäst, hon har precis släppt ny platta och är säkert riktigt spelsugen. Läs mer om Öya-festivalen hos oss.

Svensk festivalsommar

Liksom i Norge så radar svenska orter och städer upp ett pärlband av artister under sommaren och flera av dem får du som musikintresserad bara inte missa! Den första och kanske största är Summerburst som river av en mängd av artister inne på stora grandiosa Ullevi i Göteborg. Två dagar av fullkomlig musikiver ger hela staden en blick av sommaren och vad som komma skall. Stockholm, huvudstaden, har alltid ett ess i rockärmen och i år har de bjudit in festivalen Lollapaloza, en amerikan på europeiska villovägar som har setts i både Berlin och Paris och nu Stockholm – spännande!

Department är även den internationell och har två spelningar, en i Stockholm och en i Köpenhamn tidigt på året och därmed en inomhusfestival. Här är det ett tryck utan like där både ljud och ljus kan ta stor plats på arenorna. Läs mer om hur Department festivalen satte sina spår 2019. Båstad, sommar-orten nummer ett på västkusten, bjuder in till ett dansparty utan like med världsartister som Hov1, Vigiland, Rebecca och Fiona och många många fler. För att sprida ut våra gracer över hela långa Sverige så skall vi absolut uppmärksamma Brännbollsyran i Umeå. Det finns mycket att välja på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *