Insomnia festival

Insomnia festival

Om elektronisk musik är din grej finns det många spännande festivaler att välja mellan. En av dem är Insomnia festival i den norska staden Tromsø, en årlig festival som under 2019 äger rum mellan den 24 och 26 oktober. Fokus ligger på ny musik inom genren, men du kan även göra andra saker där, till exempel delta i seminarier, debatter och utställningar. Kreativitet står med andra ord i fokus för festivalen. Med 10 000 studenter i staden har de även valt att rikta sig lite extra mot dem.

  • Det finns två olika biljetter: vanliga och studentbiljetter
  • Festivalen är inne på sitt 18:e arrangemang
  • Det finns ingen camping på festivalen

Musiken på Insomnia festival

Musikutbudet är brett på Insomnia festival, men fokus ligger på olika elektroniska genrer, så som elektronisk pop, house och techno, men också hip hop, disco och urban musik. Några akter som har spelat på festivalen är Amp Fiddler, Caterina Barbieri, Fatima Al Quadiri, Fredrik E och +Plattform. Under 2019 spelar bland annat Bamba Pana & Makaveli, Bendik Giske, Easter, Juliana Huxtable och Tim Hecker. Det här kanske inte är så kända namn för många, men du som är insatt i elektroniska genrer har säkert hört talas om de flesta av dem.

Det finns olika scener på Insomnia festival och flera av akterna är dj:s som spelar på klubbar eller liknande lokaler. Under 2018 delades spelningarna upp mellan följande lokaler: Studenthuset Driv, Small Projects, Verdensteatret, Tromsø bibliotek och Tvibit. Exakt vilka scener och platser som gäller under 2019 återstår att se. Det är dock enkelt att ta sig mellan lokalerna och scenerna. Generellt sett äger workshops, seminarier och liknande rum på dagarna, medan kvällarna (och in på natten) bjuder på musik och klubb. De flesta aktiviteterna är utspridda under dagarna så du inte ska missa för mycket.

Övriga aktiviteter på Insomnia festival

Även om musik står i fokus på festivalen finns det mycket mer än så att ta del av. Tanken är att erbjuda ett forum för kreativitet och diskussioner, vilket har gjort att festivalen även anordnar workshops, seminarier, debatter, utställningar och installationer med mera. Det här gör Insomnia till en festival och upplevelse utöver det vanliga. Arrangörerna själva rekommenderar såväl artister och band som besökare att stanna under hela festivalen och ta del av så många aktiviteter som möjligt för att inspireras och komma hem med ny kreativ energi till att skapa.

Festivalen är icke-vinstdrivande och ingår i olika nationella och internationella projekt inom kultur, evenemang och elektronisk musik. Du väljer själv om du vill besöka festivalen någon eller några dagar eller om du vill stanna hela festivalen ut – det finns biljetter som passar de flesta preferenser. Övernattning ingår inte i priset och eftersom festivalen äger rum i slutet av oktober finns det inte heller någon utomhuscamping. Däremot finns det gott om vandrarhem och hotell i staden, men se till att vara ute i god tid om du vill kunna välja och vraka mellan dem.

Sammanfattning

Insomnia festival har funnits i flera år och är en elektronisk festival i Tromsø, Norge. Hit kommer besökare från hela världen för att ta del av musik och dj-set från genrer som elektronisk pop, house och techno. Förutom musik kan du ta del av utställningar och installationer såväl som seminarier, debatter och workshops under festivalen gång. År 2019 äger Insomnia festival rum i slutet av oktober och några dragplåster till festivalen är Bamba Pana & Makaveli, Bendik Giske och Easter. Du väljer själv om du vill köpa endagsbiljett eller biljett för hela festivalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *