Lollapalooza – Stockholm

Lollapalooza – Stockholm

Lollapalooza är namnet på en musikfestival som grundades år 1991 av Perry Farrell. Festivalen har ett franchise-upplägg vilket innebär att den från starten har spridit sig runt om i världen. Basen för festivalen ligger i Chicago i USA sedan år 2005 och år 2011 gjordes för första gången ett utländskt stopp av Lollapalooza. Det första stoppet av Lollapalooza utanför USA:s gränser blev i huvudstaden Santiago som ligger i Chile. Året därpå, år 2012, hölls Lollapalooza i Sao Paulo som ligger i ett annat sydamerikanskt land, nämligen härliga Brasilien.

  • Grundades år 1991
  • Lollapalooza har ett franchiseupplägg

Lollapalooza kommer till Sverige

Efter att Lollapalooza gjorde sitt första stopp i Sao Paulo har den sedan dess kilat stadigt och anordnats varje år. Efter Brasilianska Sao Paulo stod Argentina på tur att få anordna festivalen år 2014. Ett år efter Argentina fick arrangera Lollapalooza spred sig festivalen även till Europa år 2015, då stod tyska huvudstaden Berlin för arrangemanget. Lollapalooza har sedan starten aldrig arrangerats i Sverige, något det nu har blivit ändring på. Du kommer nämligen kunna besöka musikfestivalen redan i år. År 2019 blir första gången Lollapalooza kommer att anordnas i Sverige!

Lollapalooza kommer att anordnas i vår huvudstad Stockholm för första gången någonsin i slutet av juni månad, närmare bestämt den 28 till 30 juni. Spelplatsen kommer att vara på Gärdet under tre dagar. Under festivalen kommer du kunna se över 70 artister som spelar på fyra olika scener. Det finns ingen åldergräns för att besöka festivalområdet så alla är välkomna. Festivlen är en öppen och inbjudande festival för alla åldrar och för de allra minsta kommer det finnas ett speciellt område som är anpassat för barn som heter Kidzapalooza.

Travis Scott och Foo Fighters kommer till Lollapalooza Stockholm

Lollapalooza slår upp sina portar på Gärdet varje festivaldag klockan 12.00 och den sista artisten går av senast klockan 00.00 på kvällarna. Det är ett otroligt brett artistutbud som erbjuds till besökarna, både svenska lokala artister och internationella världsartister. Några artister som du kommer kunna se är Travis Scott, Foo Fighters, Laleh och Lana Del Rey, som alla ingår i det fullspäckade artistschemat hos Lollapalooza i Stockholm. Det kommer att finnas musik i flertalet olika genrer så du behöver inte vara orolig för att inte hitta något du gillar.

För att säkerställa säkerheten på Lollapalooza så får alla besökare passera genom en säkerhetskontroll vid ingången till området, så det är viktigt att du kommer i god tid innan din favoritartist går på scenen. Det finns många säkerhetsregler och bland annat får du inte ta med dig en selfie-stick, systemkamera, paraplyer, laserpekare eller skateboard. Det är inte heller tillåtet att ta med sig egen mat och dryck. I anslutning till Lollapalooza finns omkring 40 spännande restauranger som kommer att hålla besökarna på gott humör och såklart finns det även möjlighet att köpa diverse drycker.

Besök Lollapaloozas hemsida

För att enkelt kunna planera ditt besök på Lollapalooza har de en väldigt informativ och inbjudande hemsida där du kan hitta all nyttig information. Där finns en karta över området samt ett schema där det är lätt att avläsa vilka artister som spelar på vilken tid och dag. På hemsidan finns också nyttig information om hur du köper biljett samt förklaringar till de olika biljettpaketen. Priserna på biljetterna är lättöverskådliga och exempelvis kostar ett endagsinträde till festivalen 1195 kronor och du kan också köpa biljett för flera dagar på samma gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *