Palmesus

Palmesus

Vi har sagt det förut och säger det igen – sommaren är en godisskål för musikälskare och det gäller att välja rätt bland karamellerna. En av de färggladaste och mest sprudlande festivalerna är med största säkerhet norska Palmesus i Kristiansand. Här festar varje år över 35 000 människor och lyssnar på riktigt sköna artister i två dagar. Detta år går festivalen av stapeln första helgen i juli.

På Bystranda mitt i Kristiansand centrum är festivalområdet uppbyggt med strålande utsikt över havet och den gemytliga stadskärnan som ringar in området. Denna festival är helt klart en av sommarens höjdpunkter.

  • En av Skandinaviens största sommarfestivaler
  • Mitt i centrum men ändå vid havet
  • Både nationella och internationellt erkända artister på scen

Kristiansand som festivalarena

Hela Kristiansand sjuder av aktiviteter, musik och feststämningen sprider sig genom staden. Själva festivalcentret är placerat i bukten Bystranda och utgör en utmärkt festivalplats – gott om utrymme, nära till badplats och andra faciliteter. På dagarna är området öppet för bad, sol och aktiviteter till skön lounge-musik för att under eftermiddagen övergå till after beach-stämning och låta kvällens artister ta vid, en efter en. Natten avslutas på några av Kristiansands nattklubbar och barhäng med dans och party så länge du orkar. En oförglömlig helg för de som lyckas pricka in denna helgen i kalendern.

Festivalen jobbar verkligen hårt för att behålla stilen, ge något till alla oavsett tid på dygnet och vi tycker nog att de lyckas. De förflyttar fokus från scener till nattklubbar och dagtid till stranden. De städar och skapar fräscha miljöer att vistas i. Borta är de leriga fälten med nedtrampade tält och engångsgrillar slängda huller om buller. Nej, Palmesus-festivalen har tagit sig över allt detta, involverat kringliggande hotell och restauranger och skapat en helgfestival och ett stort beachparty med klass, klass rätt igenom. Startfältet och line-upen av artister är inget undantag.

Artisterna på Palmesus festivalen

Festivalgeneralerna har några stora fjädrar i hatten efter föregående års tillställningar. Vad sägs om KYGO, Martin Garrix, Kent, Axwell och Ingrosso och Wyclef Jean, bara för att nämna några välkända namn som har spelat på Palmesus. Årets upplaga av festivalen är inget undantag och här blandar arrangören friskt med internationella toppnamn och många av de norska, nya och väldigt intressanta artisterna får ta stor plats på scenen. Denna blandningen gör att festivalen hela tiden levererar lokalt, internationellt, stort och smått och den blir ständigt spännande och nytänkande. Mer musikfest åt folket!

Årets huvudakter på festivalen, den sjätte i ordningen, är svåra att plocka ut. Här finns så många superstjärnor att se och lyssna på, men vi tar Tiesto för att börja någonstans. Tiesto är en veteran i sammanhanget, men inget i hans musik tyder på att han har tröttnat, tvärtom. Idag turnerar han runt i hela världen, senast i Asien, och spelar för utsålda arenor. Han delar med sig av sin erfarenhet genom att ta fram nya talanger i sitt eget “Musical Freedom” projekt. Tiesto har inte spelat på Palmesusfestivalen förut och det ska verkligen bli en spännande upplevelse.

Fler artister i line-upen

I årets upplaga av festivalen hittar ni Marschmello, sköna Chainsmokers och ingen mindre än en av världens bästa rappare från Seattle, Macklemore. Macklemore är rapparen som inte bara beskriver det hårda livet på Seattles bakgator, han är även en av de få som ställer sig frågor och sjunger om allas lika rättigheter, kärlek lika för alla och stämmer upp bakom f.d. presidenten Obama i sina scenframträdanden. Han har kallats den modigaste amerikanska rösten på länge. Artistutbudet är större än så här och vi säger välkomna till Norge och den härligaste festivalen i sommar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *