Sensommar festival

Sensommar festival

Sommaren är en musikhögtid i Sverige och festivalerna radar upp sig. Självklart är det nästan alltid vädergudarna som har möjlighet att göra en okej festival till en succé, men huvudattraktionen ligger hos de uppträdande artisterna. Därför är det kul att se att Höga Kusten Nöje, som är arrangören bakom festivalen, har fått flera riktigt bra nationella och internationella namn på årets line up. Festivalen är inne på sitt femte år och förra årets startfält drog storpublik. Det blir spännande att se vad publiken säger med 2019 års startfält.

  • Sensommar Festival i Sundsvall
  • En 2 dagars festival med starkt startfält
  • Sensommar firar femårs jubileum 2019

Årets startfält

Under 2019 års festival har arrangörerna Höga Kusten Nöje verkligen ansträngt sig för att hitta en bra balans och utmana med både erfarna och nykomlingar på musikhimlen. Här finns vissa inslag av internationell karaktär och några av de svenska artister som kommer att förgylla den svenska sommaren i mer eller mindre alla hörn av vårt avlånga land. Som affischnamn och huvudakt ger vi stafettpinnen till Zara Larsson, tätt följd av Martin Garrix, underbarnet från Holland som har utvecklat Elektro-musiken till sin allra bästa genre. Utöver de här två stora världsstjärnorna hittar vi ett gäng andra guldkorn att se fram emot.

Zara Larsson är årets Sensommar festivals huvudakt. Hon är även utanför Sverige en av de stora, unga, hårt jobbande talangerna. I Sverige har hon framför allt fått en plats för sitt otroliga engagemang och starka avståndstagare mot orättvisa, olikheter och icke fungerande jämlikhet mellan män och kvinnor. Hon är en av alla de som har fått stå ut med påhopp och attacker på sociala medier. Det skall verkligen bli kul att se Zara Larsson för hennes musik denna gången. Hennes nya skiva är fräck och bra och vi tror att den blir utmärkt underhållning på stora scenen!

Martin Garrix

Martin Garrix är ungefär i samma årgång som Zara och har trots sin låga ålder, 21, en gedigen lista och karriär bakom sig. Han var tidigt involverad i teknisk dansmusik som han både producerade och regisserade och på den vägen är det. Idag är han trots sin låga ålder ett aktat namn inom techno-musik kretsar. Han är en av de som har återupptäckt Ibiza med dess härliga kombination av sol, sand, party och massor av musik. Här har han mer eller mindre slagit ner bopålarna och skapat sig ett stort namn som underhållare.

Övriga artister på festivalscenen är många. Här hittar du namn som Hov1, Fricky, Molly Sandén och Vigiland och en spännande artist är svenska Peg Parnevik. Peg har säkert både för- och nackdelar att dras med när det gäller föräldrar och TV show, det är inte alltid lätt att bryta fördomar och verkligen visa vem man är. Det blir kul att hon kommer! En av de mest spännande akterna på årets upplaga av festivalen är rapparen Lamix. Han tog emot pris på årets P3 guldgala för Framtidens artist, en stark och känslosam musiker som äntligen ska få säga sitt på scen.

Sensommar festival – hur funkar det?

Som vanligt på festivaler runt om i landet är det musik, fest och glädje som är temat och för att så skall förbli så har arrangörerna tagit fram ordningsregler och försöker förmedla på ett enkelt sätt hur de själv vill se sin publik under festivalen. Det finns bra och lättförståelig information om vad du får lov och inte får lov att ta med dig in på festivalområdet, varför regeln finns och vad som händer om du bryter mot densamma. Ta er samman, köp biljetter och ladda upp för en av Sveriges härligaste festivaler – Sensommar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *