Sommerøya

Sommerøya

Sommerøya är en av Norges hetaste festivaler. Under en helg i augusti kan du njuta av härlig techno och house musik i landets huvudstad. I år är det lite extra speciellt då festivalen fyller hela 10 år. Vi räknar med att det kommer bli en fest utan dess like. Detta är en festival som tar in cirka 3 000 besökare och pågår i två dagar, närmare bestämt 16-17 augusti. Bland de artister som kommer att medverka i år så hittar vi namn som till exempel Alex Boman och Boska.

  • Hålls i augusti 2019
  • Tar plats i Norge och Ekebergparken i Oslo

Om festivalen

Kort och gott är Sommerøya en utomhusfestival som blandar det bästa från elektronisk musik och modern konst. Allting började 2010 och sedan dess har festivalen växt och blivit en av de största i Skandinavien inom sin genre. Festivalen tar plats i något som kallas för Hundesletta i Ekebergsparken i Oslo. Här är det otroligt vackert med gröna omgivningar och en underplats plats att se solnedgången över staden. Totalt tar festivalen in cirka 3 000 besökare under två dagar. Portarna öppnar på fredagen klockan 16.00 och stänger sedan klockan 23.00.

På festivalområdet hittar du två stycken scener som under två dagar fylls med intressanta namn inom elektronisk musik. Eftersom festivalen även är inriktat på konst kommer du även att kunna ta del av flera olika konstutställningar på samma ställe. Blir du hungrig kan du käka en bit mat på någon av de food trucks som står utställda på området eller ta en drink i någon av barerna. På området kan du också shoppa souvenirer på festivalens egna marknad eller bara hänga och lyssna på musiken. Här finns något för alla.

Biljetter

Ska du ha biljetter får du vara snabb då de vanligtvis säljs ut ganska snabbt. Det finns så kallade early bird biljetter som släpps lite tidigare än de andra. De nästkommande biljetterna släpps i två olika omgångar som kallas för tier 1 och tier 2. Du kan välja att köpa biljetter för hela helgen eller välja mellan en av dagarna. Om vi tittar på den kommande festivalen för 2019 så kan vi se att en del av biljetterna redan är slutsålda. Som ett prisexempel så går dagsbiljetterna för 649 norska kronor.

Som svensk är det enkelt att ta sig till festivalen antingen via tåg eller buss. Givetvis går det även flyg från de stora flygplatserna som Stockholm och Göteborg. Om du landar på Gardemoen ska du först se till och ta dig till centralstationen, Oslo S som den heter. Härifrån kan du använda kollektivtrafiken för att ta dig vidare. Det tar endast 7 minuter att ta sig till festivalområdet härifrån. Det smidigaste är att ta spårvagnen eller en taxi. Det rekommenderas inte att ta egen bil till området då det är väldigt få parkeringsmöjligheter.

Konsten

Det är inte så vanligt att en festival bjuder på en konstutställning som Sommerøya gör. De har nämligen ett eget konstprogram där ett 10-tal artister får ställa ut sina verk på området. Det kan handla om allt från modern konst, digital konst eller andra uppträdanden. Om du vill ha uppdateringar om vad som pågår på Sommerøya kan du alltid följa dem på deras sociala medier som Facebook och Instagram. Vill du komma i kontakt med de som sköter festivalen hittar du full kontaktinformation på deras hemsida. Kanske ses vi i Oslo i år?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *