Utopia

Utopia

Utopia är en stadsfestival i Stavanger, Norge, som hålls utanför konserthuset som ligger i mitten av staden. Festivalen varar i två dagar där du kan njuta av musik från hela världen. Första gången Utopia hölls var år 2017 och det är en framgångssaga som lockar flera tusentals besökare.

Som utsikt har du både havet och bergen och det ger en magisk känsla till festivalen. När du besöker Utopia kan du bo på ett hotell som Utopias egna folk arbetar på för att fullända upplevelsen. Till Utopia 2019 kommer bland annat artisterna:

  • Zara Larsson
  • Karpe
  • Sebastian Ingrosso

Musik och artister

Fokus på en festival ligger helt klart på musiken och det finns en hel del härlig musik att lyssna på när du besöker Stavanger och Utopiafest. Ett av de stora namnen som kommer år 2019 är den norska rapduon Karpe. De har bland annat kallats den mest framgångsrika rapduon i Norge. De har toppat de norska listorna med sina senaste singlar och album och är väldigt populära. Ett annat stort namn som besöker Utopia i år är svenska Zara Larsson. Detta 21-åriga stjärnskott har en imponerande karriär bakom sig, där hon från början upptäcktes i Talang.

En annan artist som är klar för uppträdande på årets Utopia är Unge Ferrari. Han är en norsk sångare, rappare och låtskrivare som debuterade år 2015. Han har släppt en stor mängd singlar som blivit framgångsrika allihop. Norska Dagny är en annan artist som kommer att ta sig till Stavanger för att uppträda på Utopia. Rockbandet Postgirobygget är ett annat hett namn på listan över artister som kommer att uppträda på festivalen. Bandet har varit aktivt sedan 1996 och vi förväntar oss en riktig show från dem på festivalen.

Boende och festivalområde

När du besöker Utopia så har de hyrt ett helt hotell där ni kan boka rum. Hotellet bemannas av festivalens personal så att hela upplevelsen blir en komplett festivalupplevelse. Du bokar ditt boende och köper dina festivalbiljetter separat, och båda två rekommenderas för en riktig festivalupplevelse i sommar. Det finns också VIP-biljetter för de som vill uppleva en extra spännande festival med en extra härlig behandling och många fördelar. Även med en vanlig biljett kommer du att få en fantastisk upplevelse om du har haft turen att få tag i en biljett.

Utopia är nämligen redan utsåld för året vilket bevisar hur populär denna festival är hos folket. Mat och dryck kan du givetvis köpa på festivalområdet och det finns mycket spännande att smaka på. Om du älskar musik och vill dela glädjen med andra musikälskare i det vackra landet Norge så rekommenderar vi verkligen Utopia, det är en härlig upplevelse att besöka festivalen. Åldersgräns för att kunna delta i festivalen är 18 år med inga undantag, så kom ihåg att ta med dig legitimering för att inga missförstånd ska uppstå.

Sammanfattning

Utopia är en musikfestival som hålls i Stavanger i Norge. 2019 är det tredje året som festivalen går av stapeln, med namn som Karpe och Zara Larsson på sin line up. Festivalen går av stapeln under två dagar i augusti och besökarna kan bo på ett hotell som är hyrt av festivalen, om de bokar i tid vill säga. Utopia är redan utsålt då det är en mycket populär festival som älskas av musikälskare från både Sverige och Norge. För en härlig upplevelse är vårt tips ett besök på Utopia festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *